Hur klumpiga är vi med mobilen?

In: Allmänt Datum: torsdag, oktober 8, 2015 Kommentarer: 1 Visningar: 3140

Vi på Avesoro blev lite nyfikna på hur ofta folk tappar eller skadar sina mobiler, så vi började gräva lite i det och siffrorna vi stötte på är förvånansvärt höga.

Enligt en undersökning gjord utav Zagg, ett amerikanskt företag som har specialiserat sig på robusta mobiltillbehör, så har 48% av de 768 personer som ingick i testpanelen en mobiltelefon med synbara skador. Repor är den mest förekommande men även spräckta skärmar. 27% uppgav att dom har vid något tillfälle haft en spräckt skärm. Hälften av dessa fortsatte att använda mobilen trots den trasiga skärmen.Vid frågan om hur skadorna uppstod så meddelade majoriteten tappskador eller någon form av vätska som man hade råkat hälla över.

En annan nätundersökning från swedroid.se visade på att hela 35% tappar sina mobiler flera gånger om året. Man kan även undra över de 2% som uppgav att de tappade sina mobiler dagligen...vi hoppas innerligt att dom har införskaffat bra skal och skärmskydd:)

Med dessa siffror i åtanke så är nog ett bra mobilskydd och en drulleförsäkring något klokt att investera i. Många kanske tror att försäkringen inte täcker men i de flesta fall går det bra. Förstörd mobiltelefon är faktiskt den vanligaste drulleskadan enligt en kartläggning som Trygghansa genomförde med 30 000 kunders skadeanmälningar som underlag.

Vi lämnar er här med en skön artikel från AndroidandMe på hur man bäst tar hand om sin mobil.  Ta en extra titt på punkt 5:) Av någon anledning envisas vi med att ta med mobilen precis överallt.

 

 

http://androidandme.com/2013/10/opinions/six-ways-to-protect-your-phone/

 

 

 

Trevlig helg önskar vi på avseoro.se!

 

 

 

 

 

Referenser:

 

http://www.androidauthority.com/smartphone-owners-are-clumsy-532510/

 

http://www.swedroid.se/hur-ofta-tappar-du-din-telefon-undersokning/

 

http://media.trygghansa.se/hundratals-personer-tappar-sin-mobiltelefon-i-toaletten-varje-ar/

 

Kommentarer

Skapad måndag, november 2, 2015 Av Fredde Länk till Kommentar
Har en polare som tappar sin minst en gång i veckan..haha..tur för han att hans sambo skaffade en drulleförsäkring
Visar 1 - 1 av 1 inlägg

Lämna en kommentar