Nyfiken på nya släppet från Samsung?

In: Samsung Galaxy S7 & S7 Edge Release Datum: onsdag, februari 24, 2016 Kommentarer: 2 Visningar: 2219

Funderar du på att uppgradera och köpa Samsung Galaxy S7 alternativt S7 Edge? Osäker på vad de nya modellerna har att erbjuda?


Vi listar alla funktioner och uppdatering för Samsungs nya flagskepp Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. Här hittar du alla specifikationer men även en jämförelse mellan de olika modellerna. På så sätt kan du enkelt se vilken modell passar dig och dina behov bäst.

Luta dig tillbaka och låt Avesoro göra jobbet för dig.

Som med förra generationen så är den främsta skillnaden mellan S7 och S7 Edge själva skärmen, dess storlek och form. Generellt sett är designen detsamma förutom att S7 Edge har fått en förbättrad utformning vilket gör att den är enklare att hålla. Kanterna är inte lika vassa som föregångaren och är mer ergonomiskt. Företagets marknadschef presenterade en ny modell som är 30% snabbare än förra modellen, rustat med en hel del nya funktioner och en kamera som knäcker konkurrenternas.

Kamera
Den främsta förbättringen skulle vi påstå är själva kameran. Den är utrustad med dual pixel-teknik vilket ger ljusare och skarpare bilder oavsett ljusförhållande.

Vi har omdefinierat kameraupplevelsen för smarta telefoner.”säger Justin Denison, som är ansvarig för produktstrategi. Teknologin är snäppet vassare och flera faktorer som brukar vara ett störande moment, exempelvis brus, suddig bild vid mörka förhållanden och långsam autofokus är i den nya modellen nästan eliminerade. Skarpa bilder med snabb fokus ger användaren mycket högkvalitativa bilder . Med dessa uppgraderingar stoltserar Samsung med ett av dom bästa om inte den bästa kameramobilen i marknaden.

Spel
Samsung är inte främmande inför den stora andel av kunder som spelar mycket spel i mobilen och där har man gjort en storsatsning. Minnet är utökat till 4 GB och batterikapaciteten är nu uppe i 3000mAh/3600 mAh.
Processorn är avsevärt snabbare och rustat med ett nytt kylsystem som ska förhindra överhettning. Dessutom är Samsung först ute med stöd för Vulkan API, just för att reducera belastningen och optimera prestandan. Om du har Pewdie komplex så har mobilen en funktion som låter dig spela in ditt spelande, filma dig själv via selfiekameran och dela det, exempelvis på Youtube. En rolig funktion för vissa, helt onödig för andra, en smaksak helt enkelt. För att göra spelandet mer smidigt så har man även skapat en särskild meny som aktiveras när man startar ett spel. Man kan ställa in det så att alla appar och inkommande sms inte poppar upp och stör mitt i spelandet. Dessutom går det att stänga av tillbaka- och programväxlingsknapparna så man inte tappar flow eller trycker sig ur spelet av misstag. Ibland blir man lite för excited och knappar loss i spelet och då är den här spärren rätt smidig.

Special funktioner
Telefonerna är helt vattentåliga-IP68 standard vilket innebär att den klarar att vara i 1,5m djupt vatten upp till hela 30 minuter.

Möjligheten att utöka minnet med microSD-kort.

Funktionen Always On låter tid och datum på skärmen alltid vara synlig, utan att tända upp andra pixlar. På så sätt kan man alltid se tiden men samtidigt spara på batteriet.

Fingeravtrycksläsare

NFC chip som kan användas till Samsung Pay (lanseras senare i år)

Tekniska specifikationer

  • Processor: Octa Core Snapdragon 820, Exynos 8890 Octa Core SoC. (64-bit)

  • Minne: Finns tillgängligt för 32GB och 64GB

  • Plats för extra minneskort upp till 200 GB

  • Display: Super AMOLED (upplösning 1440 X 2560)

  • RAM: 4GB

  • Batteriet, grundat på Snapdragon 820 power management är stenhårt. Samsung hävdar att man kan titta på 13 timmar HD video i sträck utan att behöva ladda.

  • Batteri: 3000 mAh alerntaivt 3600mAh (Non-Removable.)

  • 12 megapixel kamera

  • Bländartal upp till 1.7/ 26 mm

  • Operativ system Android Marshmallow

Så vad är den egentliga skillnaden mellan S7 och S7Edge?

GALAXY S7

GALAXY S7 Edge

Skärm: 5,1 tum

Skärm 5,5 tum

Vikt: 153 gram

Vikt: 157gram

Batteri : 3000 mAh

Batteri: 3600 mAh

Bonus: Fler ikoner och genvägar till favoritkontakter, appar, sms o.s.v

Bonus: Mer ergonomiskt utformad

Pris: 7290:-

Pris: 8290:-

Slutsatsen är att Edge lämpar sig bättre för dom som använder sig mycket av bilder och spelar mycket video och filmer. De svängda kanterna är utformade för att ge en bättre bild och ljudupplevelse.

Sammanfattningsvis så har Samsung släppt två nya modeller som är robustare med bättre prestanda, batteritid och helt klart marknadens bästa kameramobil. Dessutom är det inte illa jobbat med en mobil som tål att dumpas i vatten i 30 minuter. Fiffigt för småbarnsföräldrarna och strandyrkarna :)

De två telefonerna kommer att lanseras i mitten av mars och kommer finnas i färgerna vitt, guld och svart.

För dig som vill kika på dom senaste tillbehören, skal och fodralen så har vi samlat ihop det på en plats, enkelt och överskådligt.

För Galaxy S7 klicka här.

För Galaxy S7 Edge klicka här.

Kommentarer

Skapad måndag, februari 29, 2016 Av Ulf Länk till Kommentar
Fast så stor skillnad är det faktiskt inte, iallafall inte för o legitimera tusen spänn pålägg. Dom kunde exempelvis ha lagt till nya type-c usb porten som LG, verkar vara den nya standarden
Skapad fredag, februari 26, 2016 Av Henke Länk till Kommentar
Informativt! Jag har lutat mer åt S7 men nu blir det Edge. Tror faktiskt det är värt extra tusenlappen för skärmen, ger liksom ett större djup när man kollar på filmer. Har en polare som har 6 edge och skärpan på skärmen är top notch
Visar 1 - 2 av 2 inlägg

Lämna en kommentar